2021-09-07

Ser bare fordeler

Om det er krevende å ta inn folk på arbeidsprøving? Nei, jeg vil heller si at det er givende!

De siste 4 årene har Svein Tore Ertsås Christensen i TrønderData på Steinkjer hatt 7 personer inne på arbeidsutprøving gjennom Reko, i tillegg til flere han har tatt inn direkte via NAV. 

– Svein Tore er unik, smiler Lise Lise Brevik, som er avdelingsleder i Reko Arbeid og karriere. – Ikke bare sier han alltid ja når vi spør om han har plass til en kandidat, men han tilpasser arbeidsoppgavene til den enkelte. 

Trønderdata er et enkeltpersonforetak som blant annet driver med IT-support, drifter datanettverk og hjelper til med både installasjon og reparasjon. Svein Tore er eneste ansatt i selskapet. 

– Det at det er et så lite og skjermet arbeidsmiljø, er midt i blinken for mange som prøver seg i arbeidslivet, mener Svein Tore. 

Fleksibelt

Svein Tore legger vekt på at han skal være fleksibel når han tar inn personer på arbeidsutprøving. 

– Alle er forskjellige, og det er viktig å tilpasse arbeidet slik at hver og en av de som er her trives best mulig, sier han. 

Noen av deltakerne Svein Tore har hatt innom, har vært her for å avklare hvor mye helsa tillater dem å arbeide, mens andre har vært på vei tilbake til arbeidslivet. 

– Vi starter stort sett ganske rolig, med noen arbeidstimer i uka, og deretter øker vi antallet timer, forklarer han. – Det er viktig for meg at de som er her trives, og så prøver vi å tilpasse arbeidsoppgavene til det de syns er gøy eller interessant å drive med. 

Og at dette er en strategi som fungerer, er det ingen tvil om. Flere av de som har hatt arbeidsutprøving i TrønderData, har gått videre til andre jobber etter oppholdet med Svein Tore. 

– Svein Tore er flink til å finne arbeidsoppgaver som passer hver enkelt, og legger til rette for at folk kan tilegne seg kompetanse de kan benytte hos andre arbeidsgivere, sier Lise. – Han har en helt egen evne til å gi folk en sjanse! 

Trives godt

At TrønderData er et godt sted å jobbe, kan Jo Eskil skrive under på. Etter mange år med altfor mye jobb og altfor lite hvile, ble han sykemeldt. Etter det har han gått inn og ut av sykemeldinger og rehabilitering.

– Men ingenting hjalp – helt til jeg kom til Reko, sier han. – De så meg, de brukte tid på meg og de gjennomførte en ordentlig kartlegging. Jeg føler meg veldig godt ivaretatt av Reko. 

Jo Eskil har vært hos TrønderData i et år, og han stortrives. Ikke bare får han jobbe med IT, som har vært en lidenskap for ham siden han var 9 år; men han har en spesielt god kjemi med Svein Tore. 

– Svein Tore stoler på meg, og han inkluderer meg i avgjørelser, sier han. – Det føles veldig trygt å komme med ideer og forslag. 

– Jo Eskil er en kjemperessurs for meg, sier Svein Tore. 

Så verdifull er Jo Eskil at han nå har fått fast jobb i TrønderData. 

– En så flink fyr kunne jeg ikke gi slipp på, smiler Svein Tore. 

Verdifullt

Svein Tore har ingen planer om å slutte å ta inn deltakere på arbeidsutprøving. 

– Dette er min måte å bidra til samfunnet på, sier han. – Jeg har bare godord å si om samarbeidet både med Reko og med den enkelte deltakeren, og jeg håper flere bedrifter ser verdien av å ta inn medarbeidere på denne måten. Jeg har i alle fall ikke angret en dag! 

Personvern