2021-11-22

På rett hylle

Ett år etter at Reko satte Tina Sandberg i kontakt med Feel på Namsos, er livet til Tina snudd på hodet.

- Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten Rune og Brita, jeg, smiler Tina. - Jeg gleder meg til hver eneste dag jeg skal på jobb!

Langt nede

Slik har det ikke alltid vært. Tina har slitt med migrene siden tenårene. I tillegg til de fysiske helseplagene, har hun også slitt med angst i mange år.

- Det å ha både fysisk og psykisk vondt, er til tider veldig utmattende, forteller Tina. - Hadde det ikke vært for mannen og barna mine, vet jeg ikke om jeg hadde kommet meg opp av senga hver dag.

Etter en tung periode, var Tina langt nede da hun kom til Reko i fjor.

- Heldigvis møtte jeg Brita. Hun så meg - og det har hun gjort hver dag etterpå, smiler Tina.

Brita Buvarp Tiller er jobbkonsulent for Reko på Namsos, og hun har jobbet sammen med Tina siden i fjor sommer.

- Jeg er så imponert over Tina, sier Brita. - Hun har en stå-på-vilje av en annen verden!

Høyt oppe

Det er butikkleder Rune Hildrum på Feel i Namsos helt enig i.

- Jeg er veldig fornøyd med Tina og jobben hun gjør, sier han. - Ikke bare har hun jobbet hardt fra første stund. Hun har også jobbet mye med seg selv. All ære til henne!

Under interessekartleggingen Brita gjennomførte med Tina, kom det nemlig frem at Tina kunne tenke seg å jobbe i butikk; og aller helst med interiør. Tina kontaktet Rune og fikk ordnet et møte med Rune. Møtet gikk så bra at Tina fikk en avtale om arbeidsutprøving på Feel.

- Det skulle da bare mangle om jeg ikke sa ja til det, smiler Rune.

Han har vært butikkleder i mange år, blant annet i Bergen, og da hadde han flere på arbeidsutprøving.

- Det handler jo i bunn og grunn om å gi folk en sjanse, mener han. - Jeg har ikke angret et sekund på at jeg tok Tina inn i butikken.

Rune og Tina smiler når de tenker tilbake på den første dagen Tina var på jobb.

- Jeg var ikke særlig høy i hatten da nei, sier Tina. - Jeg syntes det var skummelt å møte kunder, og jeg var redd for å ikke gjøre en god nok jobb. Heldigvis har Rune vært forståelsesfull fra første stund. Jeg kunne ikke drømt om å få en bedre sjef!

Litt etter litt ble Tina tryggere på seg selv og på jobben. De første dagene var Rune sammen med henne hele tiden. Etter hvert begynte han å ta små turer ut av butikken, så Tina skulle føle på ansvaret med å være alene. Nå, ett år etter at hun startet på arbeidsutprøving, både åpner og stenger Tina butikken alene.

- Arbeidsutprøving handler om å vise tillit, mener Rune, - og om å gi folk tid til å vokse. Det har Tina gjort til gangs!

Fra utprøving til ringehjelp

Etter ett år på arbeidsutprøving, ble Rune, Tina og Brita enige om at Tina var klar for å slippe taket i Reko. Nå er Tina fast ringehjelp hos Rune.

- Jeg elsker jobben min, sier Tina. - Jeg får energi av å gjøre noe jeg syns er gøy. Det gjør meg både til en bedre ansatt og til en bedre mamma og kjæreste.

Har du lyst til å prøve arbeidsutprøving?
Snakk med veilederen din i NAV!


Reko AS er et kompetansesenter for mennesker på veg til arbeidslivet, tilbake i jobb eller tilbake i hverdagen.
Tiltakene våre er en del av NAV Trøndelags tilbud.

Foto: Jonas Olsen

Personvern