2022-03-28

Få bistand i krevende sykefraværssaker

Er du leder og har en ansatt som har langvarige eller hyppige sykemeldinger? Har du prøvd å hjelpe den ansatte tilbake i jobb uten å lykkes? Vi kan hjelpe dere å finne en god løsning både for bedriften og for din ansatte.

Gjennom tjenesten Reko Ekspertbistand hjelper vi bedrifter å løse krevende sykefraværssaker. 


– Mange arbeidsgivere bruker mye tid og krefter på å følge opp ansatte som har langvarige eller gjentatte sykemeldinger, sier Eva Berg, daglig leder i Reko Arbeid og Karriere. – Dessverre ser vi at enkelte ansatte, til tross for god oppfølging fra arbeidsgiver, har vanskelig for å komme tilbake til arbeidslivet. Da kan det lønne seg å leie inn en ekspert. 

Ekspertbistand 

Hvis dere har gjort gjentatte forsøk på å hjelpe den ansatte tilbake i jobb, men ikke lyktes, kan NAV gi dere et tilskudd for å leie inn en nøytral ekstern ekspert. Eksperten undersøker arbeidssituasjonen og sykefraværet til den ansatte, og foreslår tiltak som kan få den ansatte tilbake i arbeid. 

Les mer om tilbudet på nav.no.

Reko Arbeid og Karriere har mange ansatte med spesialkompetanse på sykefraværsoppfølging og arbeidsmiljøutfordringer som kan bistå i de mest krevende sakene. 


– Målet er enkelt; Vi vil hjelpe den ansatte tilbake til arbeidslivet, sier Berg. – For de fleste er målet å finne en løsning hos eksisterende arbeidsgiver, men av og til er det hensiktsmessig å finne andre løsninger for å utnytte arbeidsevnen. Vi kan bistå uansett hvilken løsning bedriften og den ansatte lander på. 

Her kan du lese mer om Reko Ekspertbistand. 

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss hvis du vil vite mer om Reko Ekspertbistand. 


Avd. Innherred, Steinkjer: 
Eva Berg, daglig leder.

Tlf 412 78 428, eva.berg@reko.no


Avd. Namdal, Namsos: 
Nadja Strømmen, avdelingsleder.

Tlf 479 07 565, nadja.strommen@reko.no 
Personvern